dinsdag 27 november 2012

Appeltaart recept

Appeltaart is met dit weer heerlijk! Ik gebruik het recept van m'n moeder. Andere heb ik ook geprobeerd maar dit is echt de lekkerste vind ik! Met een dot slagroom erbij en een glas warme chocolade melk is het helemaal lekker. Appeltaart is denk ik m'n favoriete taart en dan vooral deze. Het is wel altijd veel werk om een appeltaart te bakken maar ik heb het er wel voor over.





Ingrediƫnten

voor de vulling:
750g harde appels. (ongeveer 4 grote appels)
1 citroen
40 g suiker
1 theelepel kaneel
50 g krenten/rozijnen
2 eetlepels maizena

Voor het deeg:
250 gram bloem
125 g basterdsuiker (witte)
175 g boter
1/2 theelepel zout
2 x 1/2 ei

Recept

Doe de boter, bloem, zout, basterdsuiker, rasp van citroen, en 1/2 ei bij elkaar een kneed met de handen het tot een samenhangend deeg. Leg een kwart van het deeg in de koelkast. De helft van het deeg dat over blijft in een vorm drukken. De andere helft van het deeg kan je gebruiken om de zijkanten te bekleden. Het makkelijkste is om rollen te draaien en die tegen de zijkant aan te drukken. Je kan de appels schillen en met de keukenmachine fijnsnijden of met de hand in kleine stukje snijden. Meng de suiker, rozijnen en het kaneel erdoorheen. Tegen het bruin worden van de appels kun je er een klein beetje citroensap doorheen doen. De deegbodem kan je bestrooien met maizena. Doe het appelmengsel in de vorm. Het kwart deeg dat apart  gehouden is kan je in kleine reepjes van 1cm dik snijden en dan kruisgewijs over de vulling leggen. 



Even wachten voor de oven... Hij hoeft niet te worden voor verwarmd. Hij moet 50-60 minuten in de oven en de temperatuur voor een hetelucht en een infra-turbo is 175 C en voor de Conventioneel oven 200 C.

X-jes Francsca

Wat is jouw favoriete taart?

2 opmerkingen:

Kimberley zei

Oeee. Ziet er jummie uit!

Remote Reporter zei

Oeeh lekker! X liefs!
p.s. Je had een reactie achtergelaten bij Secret Santa.. Wil je ook meedoen?